Tur til Alsace

Fredag, den 30. oktober - mandag, den 2. november 2009


Fredag, den 30. oktober 2009

Afgang fredag, 30. oktober 2009, Anders henter Søren på Lundbeck 14:30.

Ankomst - som planlagt - til Göttingen kl. 21:30. Eneste trafikproblem var en hel del kø omkring Hamburg.

Vi faldt for et hotel i byen, måske nok i den dyre ende, men vi orkede ikke at køre rundt og lede: Romantik Hotel Gebhards Göttingen - www.gebhardshotel.de. - Goetheallee 22-23.

Vi spiste i hotellets meget stemningsfulde restaurant, Anders fik Rinderlende, Søren fik kalve ente med rosenkål. Anders' garniture var mindre vellykket, nemlig nogle kedelige kartofler, til overmål fandt Anders nogle stykker plastik, som mere end antydede, at der var tale om konserves.

Den tyske vin var fin: Hohenhaslacher.

Billeder fra Göttingen lørdag inden afgang
 
     
   
     
     

Lørdag, den 31. oktober 2009

Afgang lørdag, 8:20, tur uden problemer med ankomst 12:30 til restaurant "Auberge du Bruchrhein" i Fegersheim lidt syd for Strassbourg.

Fremragende mad i bedste franske stil: simpelt og veltillavet

- laks i choucroute (cocotte)
- perlehøne med spätsle
- apfeltrudel
dertil Tokay

Vi installerer os i hotel Amiral i Colmar (www.all-seasons-hotels.com), lige ved Place Rapp.

Vi faldt for en Michelin restaurant "Rendez-vous de Chasse" lige ved banegården. Netop banegården gav dette kvarter af Colmar et særligt præg af "storby".

Restauranten - i øvrigt med PH lysekroner (de store) - endte vi med at synes var rigtig god, selv om den kunne virke lidt "fisefornem".

Vi fik røget due med græskargarniture. Til dessert henholdsvis stegte figner og en chokoladedessert. Inden da besøg af ostevognen. Vin: Vacqueyras. Og så til sidst eau-de-vie i form af Prunelle og Coing.

 

Perlehøne med spätsle til ventre og kort over Fegersheim til højre.
     
Hotellet og Place Rapp, som ligger lige på den anden side af gaden.
     
Til ventre Gare de Colmar og til høre Bierstuben "Swendi". Anders forbereder sig på aftenens kulinariske oplevelser
     
   

Søndag, den 1. november 2009

Søndag tog vi ud i Vogeserne og spiste frokost på restaurant "Les Alisiers" (www.alisiers.com). Vi gik først en lang tur op til en top med et tårn, Tour du Faudé. Vejret fremragende.

Maden ligeledes fremragende. Fois gras og sandart på gril. Dertil lokal Riesling.

Vi forsøgte forgæves at besøge Fuchs i Sigolsheim, men ingen hjemme. I stedet købte vi nogle flasker vin hos "Aimé Fonné et Fils" i Bennwihr (42, rue du General de Gaulle).

Om aftenen spiste vi Tarte Flambée, som er en form for pizza i en typisk alsacisk Bierstube: "Swendi", 23, Grand Rue. Tærten ikke imponerende, men hyggeligt sted.

   
     
 
     
  Målet for vandringen. Belønning: Frokost på "Les Alisers".

http://pagesperso-orange.fr/orbey-faude/tour/tour0.htm

http://www.orbey.net

     
 
     
 
     
  Fuchs marker, men ingen Fuchs ...
       


Mandag, den 2. november 2009


Turen hjem retur til Danmark mandag gik uden problemer. Vi bemærkede os, at vi på hele turen ikke så et eneste trafikuheld, selv om der bliver kørt godt til i Tyskland.